W branży gastronomicznej jednymi z podstawowych produktów żywnościowych niezbędnych do przyrządzania różnych potraw są warzywa. Właściciele restauracji, hoteli i firm cateringowych zazwyczaj zamawiają je u zewnętrznych dostawców. Dzięki temu codziennie otrzymują świeży towar najwyższej jakości. Godna polecenia jest m.in. ta hurtownia, realizująca zamówienia przez cały tydzień: http://www.warzywa-gacek.pl.
Wybierając dostawcę warzyw, warto w pierwszej kolejności odrzucić wszystkie podmioty oferujące podejrzanie niskie stawki. Przeważnie bowiem okazuje się, że ich warzywa są niedostatecznie świeże albo nie realizują zamówień w wyznaczonym terminie. Lepiej więc zapłacić nieco więcej, aby oszczędzić sobie niepotrzebnych problemów. Kolejnym niezwykle istotnym czynnikiem jest dobra opinia o dostawcy wśród innych osób z branży, czyli np. restauratorów, sprzedawców i hotelarzy. Dodatkowo zaleca się sprawdzenie, czy dana firma posiada odpowiedni certyfikat potwierdzający jej kompetencje. Świadczy to o jej wiarygodności i rzetelności.