Jaką podłogę wybrać do kuchni z otwartym salonem?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

We współczesnym budownictwie mieszkaniowym często spotyka się otwartą przestrzeń, która łączy salon z kuchnią. Takie rozwiązanie sprawia, że wnętrze jest przestronniejsze i bardziej funkcjonalne, ponieważ brak ściany działowej powoduje, że mamy więcej miejsca do zagospodarowania. Choć połączone ze sobą pomieszczenia tworzą wspólny obszar, ich funkcje są wszakże odmienne. Warto o tym pamiętać, wybierając konkretne materiały wykończeniowe. O ile w pokoju gościnnym ściany można pokryć tapetą, o tyle w strefie kulinarnej znakomicie sprawdzą się płytki do kuchni.

Podobnie, jak na podłogę w salonie idealnie nadają się panele, w drugim przypadku praktyczniejsza będzie wykładzina PCV lub terakota. Kolorystyka obu wnętrz powinna być raczej zróżnicowana, aby podkreślić ich inne przeznaczenie. Możemy więc np. zdecydować się na jasny odcień ścian w pokoju dziennym i ciemniejszy kolor glazury w jadalni.

Gdzie kupić płytki na podłogę do kuchni?

Decydując się kupno płytek podłogowych do kuchni możemy tego dokonać w markecie budowlanym lub u autoryzowanego partnera jednego z wiodących producentów glazury i terakoty. Wybierając ten drugi wariant będziemy całkowicie pewni jakości nabytego towaru, mogąc również liczyć na fachowe doradztwo podczas zakupu. Pracownicy sklepu partnerskiego pomogą nam dobrać produkt wysokiego gatunku, który będzie zgodny z naszymi oczekiwaniami, jak choćby płytki firmy Tubądzin z kolekcji Korzilius. Stawiając na sprawdzoną markę kafelek, zyskujemy gwarancję ich długoletniego użytkowania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*